Anastasia Foorum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

igasugu soovitusi

 
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 11:45 am    Post subject: igasugu soovitusi Reply with quote

AEDVILJAKOTLETID on väga head,neid teeme tihti- eriti kui aedviljahautist või
keedukartulit üle jääb. Tambid pudruks nuiaga,või litsud kahvliga katki või
saumiksriga. Kui oled munasööja siis segad muna ja veidi jahu hulka (mina
panen veidi rohkem jahu ja kui kuiv on siis piima). Teed väikesed pätsid ja
praed mõlemalt poolt ära. Ürdisoola või riivitud juustu pärast peale
raputada. Kui muna on sees siis kotletid püsivad hästi koos, ilma munata
kipuvad vahel lagunema,siis tuleb veel jahu panna (täisterajahu) ja kotletid
väiksemad teha.

Praegu vanematele tütardele meeldib KABATSOKK- et viilutad, kastad piima ja
siis jahu sisse ning praed ära
sama PEEDIGA- keedetud peet viilutada, piima sisse siis jahu sisse ja
praadida.- Ja kes muna sööb see saab siis muna-piima segusse panna.
LILLKAPSAS - samamoodi taignas väga hea,taigen võib lihtsalt
jahu-vesi-maitseained olla. selline parajalt paksja jääb kapsa külge kinni.
Olen nii toore kui aurutatud lillkapsaga teinud. Taigent tuleb küll pannil
veidi lahti aga sellest ei ole midagi Smile

Ja algajalale on igasugu VORMIROAD kerged. Savipotid on ju head praegu, et
hoiad potti veidi aega vees ja siis võid ahjus ilma rasvata ka teha. Ilma
kaaneta potis või ahjuvormis viilutad kartulid peenelt ära olen spl või kaks
õli pannud,lillkapsa-brokoli vms tükikesed,valad väheke koort ja riivitud
juustu raputad peale (maitsestad oma maitse järgi), võib ka juustu alla veel
tomativiile panna - tuleb selline ilus praad.

Pisikesed VÄRSKED kartulid -pesen hoolega puhtaks, ei kraabi,ahjuplaadile
raputan veidi soola peale. Ja hästi kuuma ahju. Rasvainet pole vaja. Lastele
jälle väga meeldivad. Suuremad kartulid olen pooleks lõiganud, värsket ei
kraabi ja talve poole ei koori ka. Poolikule raputan maitseaineid
peale,vahel ka riivitud juustu. Need on just kohe söömiseks head,pärast
külmalt enam nii hea pole.

KARTULISALAT - meie traditsiooniline kartul-kurk-tomat-hapukurk,ainult et
vorsti asemel olen pannud kodujuustu. Hapukoorega segan ära ja minu
külalised ei ole alati üldse aru saanud,et vorsti sees pole:)

PITSA maitseb lastele väga lihtsalt tomati ja juustuga, kui on seeni olen
seeni pannud- algajana oli mul kunagi pärmitainaga raskusi:). Ma ei tea kas
sul on? Kui ei ole siis see pirukatainas, mis ma foorumisse panin on väga hea
ka pitsa jaoks.
Kui oled vähe teinud siis on hea variant see,et jahu tuleb panna tainale
lihtsalt mitte retsepti järgi vaid niipalju, et tainast saab võtta tükikesi
ja neid palliks patsutada, et taigen enam käte külge ei jää. Pallkiese surud
lapikuks ja jahuse klaasi või pokaali otsaga surud pallkes keskele
süvendi,noh nagu paadike (ei ole tainarulliga mässamist). Ja saad igasugu
täidist sinna sisse panna- tulevad näiteks minipitsad või pirukad ja magusat
täidist võib ka panna kohupiima vms. Soojalt sellised minipitsad väga lastele
meeldivad.

Mul endal oli probleeme tainategemisega, ma tegin retsepti järgi ja
mõtlesin,et mis ma küll selle veniva ollusega peale hakkan:), ei mina ei
oska:)
Pärast sain aru, et kui taigen on ära kerkinud,tuleb lihtsalt vähehaaval
jahu juurde panna seni kuni enam käekülge ei jää. Käed võib jahuga puhtaks
hõõruda.

SUPID - me sööme suppi iga päev. Hiina meditsiin ütleb, et iga toidukord
peaks algama supiga, kasvõi lusikatäis:)
KÜLMAD supid-tavaliselt värske ja hapukurk,tomat,vahel juustu ja vahel veidi
kartulit(kui on keedukartulit üle jäänud),mitsestamata jogurtit peale
valada,soola ja maitserohelisega maitsestada ja veidi lasta ainetel
seguneda. Suuremad lapsed söövad hea meelega.Väiksematele ei meeldi
SOOJAD supid-erinevad aedviljad,kõik mis parajasti võtta on. Tavaliselt
porgand-kartul on meil alati sees. Keedan tasasel tulel,lõpupoole lisan
maitserohelise. Lastele püreesupid meeldivad - supivedelikku ei tohi olla
liiga palju, võib tassi sisse osa ära valada ja kui pärast tundub liiga paks
siis saad uuesti tagasi valada. Aga muidu püreestad selle massi ära,lisad ca
pool tassitäit rõõska koort. Ja on hea supp valmis, retseptid soovitavad
veel panna lusikatäis oliiviõli või võid - see on eriti nende jaoks,kes
harjunud lihapuljongitega, et väike rasvasilm ujub pinnal. Aga minul ei ole
oluline,maitseb niigi. Siis veel läätsesupp,keetmise lõpupoole viskad peotäie
läätsesid (eriti punased läätsed annavad supile ilusa värvuse). Läätsed
sobivad hästi just kartuli-porgandiga. Indias antakse ka ju sünnitanud
naistele tugevdamiseks just läätsesuppi
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
 
Theme ACID v. 2.0.18 par HEDONISM