Anastasia Foorum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

kommid 4 - krokant ja toffee

 
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Wed Dec 12, 2007 4:47 pm    Post subject: kommid 4 - krokant ja toffee Reply with quote

KROKANT
3spl õli-määrimiseks
1tass suhkrut
1/2 tassi heledat suhkrusiirupit
3spl vett
1/2 vaniljekauna, pikuti pooleks lõigatud
2 tassi jahvatatud mandlilaaste
1/4 tl soola
4,5 spl võid

Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga, pintselda õliga, aseta kõrvale. Määri veel üks samasuur leht küps.paberit õliga. Võta valmis tainarull ja pitsnuga (ketasnuga). Määri nuga õliga,pane kõrvale.
Paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel sega suhkur,siirup ja vesi. Keema hakkamisel, tõmba panni ääred 2x märja harjaga üle (vt fudge tegemise juttu). Lisa vaniljekaun ja lase keeda (sega aeg-ajalt) kuni 133 C . Lisa mandel, sool, või. Sega ja lase temperatuuril tõusta 161 C. Või külmas veklaasis muutb tilk segu koheselt kõvaks palliks.
Eemalda pann tulelt,vala segu plaadileja eemalda kahvliga vaniljekaun. Tegutse nüüd kiirelt,sest segu jahtub väga ruttu. Aseta teine õlitatud paber
segule peale (õlitatud pool allapoole muidugi:) ). Rulli taignarulliga segu õhukeseks - nii õhukeseks kui saad. Eemalda pealmine paber ja lase noaga kommijooned (ruudud,rombid- mis iganes) karamelli sisse. Lase jahtuda ja murra jooni mööda kätega tükkideks. Nuga võib ka tavaline olla aga läheb rohkem aega.

Nb Enne keetmist veendu, et tainarulliga saab plaadil rullida - eriti kui plaadil on ääred,kas rull mahub nende vahel rullima.
Väga lihtne, hoolimata keerulisest kombinatsioonist tainarulliga:)

INGLISE TOFFEE
3spl õli-määrimiseks
1tass suhkrut
4spl vett
1/2 tassi jahvatatud mandlilaaste
1/2 tl soola
230 g võid

Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga, pintselda õliga, aseta kõrvale. Määri veel üks samasuur leht küps.paberit õliga. Võta valmis tainarull ja pitsnuga (ketasnuga). Määri nuga õliga,pane kõrvale.
Paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel sulata või,lisa suhkur ja vesi. Keema hakkamisel, tõmba panni ääred 2x märja harjaga üle (vt fudge tegemise juttu). Lase keeda (sega aeg-ajalt) kuni 144 C . Lisa mandel, sool. Sega ja lase temperatuuril tõusta 169 C. Või külmas veklaasis muutb tilk segu koheselt kõvaks palliks.
Eemalda pann tulelt,vala segu plaadile. Tegutse nüüd kiirelt,sest segu jahtub väga ruttu. Aseta teine õlitatud paber
segule peale (õlitatud pool allapoole ). Rulli taignarulliga segu õhukeseks - nii õhukeseks kui saad. Eemalda pealmine paber ja lase noaga kommijooned (ruudud,rombid- mis iganes) karamelli sisse. Lase jahtuda ja murra jooni mööda kätega tükkideks. Väga hea maitse. Algretseptis (Carole Bloom - enamus retsepte ka väikeste mugandustega on temalt) kastetakse tükid pärast vedela sokolaadi sisse ja veeretatakse jahvatatud mandlisegus.
On hea niisama ja sokolaadis ka Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
 
Theme ACID v. 2.0.18 par HEDONISM