Anastasia Foorum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

kommid 5 - iirised

 
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Thu Dec 13, 2007 9:10 am    Post subject: kommid 5 - iirised Reply with quote

PEHME VÕI-PÄHKLI IIRIS
2 spl õli määrimiseks
¾ tassi täispiima
½ tassi rõõska koort 35-38%
¾ tassi kondenspiima
1 tass heledat suhkrusiirupit
2 tassi suhkrut
115 g pehmet võid,tükeldatud
1 tl vanilje ekstarakti
1 tass jämedalt jahvatatud röstitud pähkleid

väljatulek ca 100 tk

Määri küpsetuspaber 1 spl õliga, aseta ringikujulisse ca 27 cm läbimõõduga vormi,pane kõrvale.
Paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel sulata suhkur, siirup, piim, koor, kondenspiim ja või.Sega kuni on sulanud. Tõsta veidi temperatuuri,kui segu hakkab keema, puhasta märja harjaga panni külgi(vaata fudge juttu).
Üle keskmise kuumusel aeg-ajalt segades keeda segu kuni 133 C. (umbes 15-20 min). Keemise lõpu poole kipub põhja külge jääma siis tuleks rohkem segada (mitte kogu aeg).
Eemalda pann tulelt lisa purustatud pähklid ja vanill. Vala kohe valmispandud vormi ja silu kiiresti pealt puulusikaga siledaks. Lase toatemperatuuril 2-3 tundi jahtuda. Määri suur, terav nuga õliga kokku, eemalda komm vormist ja lõika tükkideks. Iiris on pehme ja veidi veniv (aga mitte nätske) väga hea maitsega. Sestap on algul raske lõigata – tuleks rohkem saagida. Kinnises karbis,jahedas seisab üsna kaua (2 nädalat). Hiljem suhkrustub ära – nagu poeiiris.

KLASSIKALINE KOOREIIRIS
2 spl õli määrimiseks
2 tassi rõõska koort 35-38%
1 tass heledat suhkrusiirupit
2 tassi suhkrut
2 spl pehmet võid,tükeldatud
½ tl soola
1 tl vanilje ekstarakti

väljatulek ca 100 tk

Määri küpsetuspaber 1 spl õliga, aseta ringikujulisse ca 25 cm läbimõõduga vormi,pane kõrvale.
Paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel sulata suhkur ja siirup. Sega kuni on sulanud. Tõsta veidi temperatuuri,kui segu hakkab keema, puhasta märja harjaga panni külgi.
Üle keskmise kuumusel aeg-ajalt segades keeda segu kuni 169 C. (umbes 15 min). Keemise lõpu poole kipub põhja külge jääma siis tuleks rohkem segada (mitte kogu aeg).
Eemalda pann tulelt lisa või, sega kuni on sulanud. Pane pann tulele tagasi, hoia tasakesi keevana. Samal ajal kuumuta teises nõus koor. Lisa tasakesi kuum koor pannile, kogu aeg segades ja lase temperatuuril tõusta 138 C. eemalda tulelt ja lase 5 minutit seista siis lisa sool ja vanill. Vala valmispandud vormi ja lase toatemperatuuril 8 tundi jahtuda. Määri suur, terav nuga õliga kokku, eemalda komm vormist ja lõika tükkideks.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
 
Theme ACID v. 2.0.18 par HEDONISM