Anastasia Foorum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kommid 6 -sokolaadi kommid

 
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Thu Dec 13, 2007 9:31 am    Post subject: Kommid 6 -sokolaadi kommid Reply with quote

APELSINI -PÄHKLI SOKOLAADIKOBAR(schocolate clusters)
405 g sokolaadi
2 tassi peeneks hakitud suhkrustatud apelsini koort
2 tassi röstitud (ilma “nahata”) ja peeneks jahvatatud pähkleid

väljatulek ca 60 tk

Murra sokolaad tükkideks ja sulata veevannil. Alumine nõu(vesi) väiksem,ülemine nõu suurem (sokolaad). Ülemise nõu põhi ei tohi olla vees. Vesi ei tohi keeda. Kui sokolaad on sulanud, eemalda ülemine nõu kiirelt kuuma veega potist. Pühi põhi kuivaks (et veeauru ei satuks sokolaadi sisse).
Pane alumisse veenõusse sooja (mitte tulist) vett ja aseta sokolaadi kauss tagasi. See hoiab sokolaadi soojana. Sega pähklid ja apelsinikoor hoolikalt omavahel ja vala sokolaadi hulka. Sega hoolikalt,kuni kõik on ilusti ühtlane. Võta plaat,kata küpsetuspaberiga ja tõsta lusikaga väikesed kuhjakesed vahedega paberile. Lase kõveneda toatempertuuril või 15 minutit külmas.Tõsta kommivormidesse. Kinnises karbis säilita jahedas. Serveeri toatemperatuuril.

Võib teha kogused pooleks, sest üksi kohe kindlasti ei jõua ära süüaSmile.
Kui ei ole suhkrustatud apelsinikoori, võib kasutada kuivatatud puuvilja. Olen teinud ka mitut sorti pähklitega, purustatud karmelli või küpsistega.Sokolaadi sort oma maitse järgi.


TROOPILISED SOKOLAADIKOBARAD
260 g valget sokolaadi
2/3 tassi kondenspiima
½ tassi röstitud pähkleid
¼ tassi peeneks hakitud kuivatatud ananassi
2 spl jahvatatud kristalliseeritud ingverit (või 1 tl jahvatatud ingveripulbrit)
½ tassi kookospähkli ribasid

väljatulek ca 40 tk

Murra sokolaad tükkideks ja sulata veevannil. Alumine nõu(vesi) väiksem,ülemine nõu suurem (sokolaad). Ülemise nõu põhi ei tohi olla vees. Vesi ei tohi keeda. Sega tihedalt.
Väikeses nõus lase kondenspiimal keema tõusta. Sega kogu aeg,sest tahab hirmsasti põhja kõrbeda.
Kui sokolaad on sulanud, eemalda ülemine nõu kiirelt kuuma veega potist. Pühi põhi kuivaks (et veeauru ei satuks sokolaadi sisse). Lisa kondenspiim sokolaadile,sega hoolikalt.
Sega pähklid,ananass,ingver hoolikalt omavahel ja vala sokolaadi hulka. Sega hoolikalt,kuni kõik on ilusti ühtlane.
Võta plaat,kata küpsetuspaberiga ja tõsta lusikaga väikesed kuhjakesed vahedega paberile. Lase kõveneda toatempertuuril või 15 minutit külmas.Tõsta kommivormidesse. Kinnises karbis säilita jahedas.
Serveeri toatemperatuuril.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
 
Theme ACID v. 2.0.18 par HEDONISM