Anastasia Foorum

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tervislik leivapäts

 
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Fri Aug 10, 2007 11:52 am    Post subject: Tervislik leivapäts Reply with quote

2 dl kiudainerikkaid kaerahelbeid
5 dl nisujahu ( täisterajahu ja tavaline jahu pooleks, võib ka rukkijahu olla)
1 dl purustatud linaseemneid või päevalilleseemneid või kõrvitsaseemneid või nende segu
1 dl rosinaid
1 dl jämedalt hakitud sarapuupähkleid
2 tl söögisoodat
1 tl soola
4 dl mahedamaitselist jogurtit
0.5 dl vedelat mett
0.5 dl pohlamoosi
Sega kõik kuivained kausis. Lisa jogurt, mesi ja pohlamoos.
Kalla tainas võitatud 1,5liitrisesse keeksivormi.
Küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 1 tund.
Kummuta leivapäts vormist välja ning lase köögirätiku all jahtuda.

See on tõeliselt hea leib. Retsept ütleb 1 tund küpsetada, mul on alati veidi rohkem läinud.Ja mee doseerimisega ettevaatlikult- kui saab rohkem tuleb meeleib, mis ka väga hea
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kairiv



Joined: 09 Aug 2007
Posts: 2

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 9:36 am    Post subject: Reply with quote

see sai lihtsalt suurepärase maitsega pätsike. aitäh!
aga küsimus...natuke nätske jäi seestpoolt. nüüd mõtlen, et kas oleks pidanud kauem ahjus hoidma (hoidsin nii poolteist tundi), rohkem soodat panema või on jahutamisel mingid nipid või...?
Back to top
View user's profile Send private message
sille



Joined: 10 Aug 2007
Posts: 36

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

See leib tahab rohkem ahjus olla kui
tund aega. Olen hoidnud ca poolteist tundi ja siis kuumuse maha keeranud ja veel leiba ahjus edasi hoidnud. Pealmine koorik peaks ikka täitsa tume olema. Tegelikult tuli mul kõige paremini läbiküpsenud leib välja kui ma ta ahju ära unustasin:). Võtsin välja pealt tume-tume aga sisu oli väga hea. Olen ka proovinud esimest pool tundi 210C juures hoida ja siis edasi 200c juures ja pärast lihtsalt järelkuumuses
Soodat vast rohkem mitte panna,sest siis tuleb liialt soodamaitseline:)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Anastasia Foorum Forum Index -> Toit
All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
 
Theme ACID v. 2.0.18 par HEDONISM